Uw locatie:
»
Het Nieuwe Congresseren

Het Nieuwe Congresseren

1,5 meter, het nieuwe congresseren;

Het organiseren van bijeenkomsten zal dit najaar anders zijn dan u gewend bent. Samenkomen op een gepaste afstand.

Ook ReeHorst heeft hierover nagedacht en drukt u graag op het hart dat wij er alles aan doen om uw congres nog altijd een groot succes te laten worden.

De nodige investeringen zijn daartoe gemaakt en wij hebben een protocol met richtlijnen opgesteld.

We hebben een protocol opgesteld met als uitgangspunten de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld.

Algemene richtlijnen

De algemene richtlijnen van het RIVM gelden voor alle opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers;

-          Houd 1,5 meter afstand

-          Zorg voor goede hygiënemaatregelen

  • Was regelmatig de handen
  • Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg
  • Schud geen handen

-          Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten keelpijn of koorts

-          Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts

TIP: Wij stellen het op prijs als u bovenstaande communiceert met uw bezoekers.

Extra richtlijnen ReeHorst

ReeHorst creëert in de totaal 3 verschillende zones met zalencombinaties. Deze zones zullen door middel van deuren en bestaande wanden van elkaar worden gescheiden. Iedere zone heeft een eigen entree, foyer, garderobe, sanitair, plenaire zaal en eventuele sessiezalen.

Door signing en markeringen attenderen wij bezoekers continue op het houden van 1,5 meter afstand. Wij zorgen voor eenrichtingsverkeer en er worden looproutes toegepast.

Entree en garderobe:

Iedere zone heeft een eigen entree en deze entree is toegankelijk via ons parkeerterrein.

Bij aankomst reinigen de bezoekers eerst hun handen bij een handgelstation.

Via een vastgestelde looproute komen de deelnemers naar de garderobe. Bij de garderobe hangen de bezoekers zelf hun jas op. Via koorden en/of signing op de vloer markeren wij de looprichting voor de bezoeker en de 1,5 meter afstand in de wachtrij.

Iedere entree heeft na de garderobe een eigen registratiebalie die voorzien is van plexiglas.

Catering en Foyer:

Koffie/thee en frisdranken serveren wij via verschillende self-service counters. Lekkernijen en de lunch worden verpakt gepresenteerd. De invulling van de lekkernijen en de lunch wordt met uw Event Producers afgestemd.

Borrelen kan ook veilig met borrelhapjes in portieverpakkingen.

De bezoekers worden geïnstrueerd om alle verpakkingsmaterialen, servetjes,  etc. zelf weg te gooien. ReeHorst zorgt voor voldoende afvalbakken.

In de Foyer kunnen bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, met inachtneming van de 1,5 meter richtlijn.

Stands:

Afhankelijk van de Foyer en de routing die aangehouden moet worden, zullen we per bijeenkomst een nieuwe plattegrond intekenen waarop de standplaatsen zijn gemarkeerd.

Per stand worden markeringen aangebracht en vakken aangeduid om de 1,5 meter afstand te waarborgen en bezoekers te blijven attenderen. Exposanten worden verplicht hun stand zo in te richten dat het houden van de minimale afstand wordt gewaarborgd.

Sanitair:

Er wordt eenrichtingsverkeer toegepast. Via koorden en/of siging op de vloer markeren wij de looprichting van de bezoeker en de 1,5 meter afstand in de wachtrij.

Het aantal gebruikers per toiletruimte kan zodanig worden beperkt dat 1,5 meter afstand kan worden geboden.

Er zijn zichtbaar duidelijke voorschriften voor het veilige gebruik van de toiletten. De toiletten worden gesloten als er wordt schoongemaakt.

Luchtcirculatie:
In het pand wordt er constant gezorgd voor “schone lucht”. Ons ventilatiesysteem zuigt constant alle lucht af en blaast dit naar buiten. Tegelijkertijd zorgt het ventilatiesysteem constant voor een verse stroom “buitenlucht”. Zo kunt u er zeker van zijn dat u schone lucht inademt.

Zalen;
In de zalen wordt eenrichtingsroute/verkeer toegepast. Het stoelenplan wordt binnen de capaciteit zo vormgegeven dat er altijd voldoende afstand is gegarandeerd tussen bezoekers. Dit kan in de vaste theaterzalen door ongebruikte rijen en stoelen. In de flexibele zalen door te werken met een “school” opstelling waarbij voor elke stoel een tafeltje staat.

TIP: Bezoekers kunnen gefaseerd de zaal in. Houdt u er rekening mee dat u voldoende tijd inruimt tussen de verschillende sessies.

Hygiëne boven alles:

Normaal gesproken maken wij achter de schermen schoon. Nu doen we dit heel zichtbaar. Alle tafels, stoelen en andere oppervlaktes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd. Overal staan afvalbakken die we regelmatig legen en overal staan desinfecterende handgels.

Capaciteit en creativiteit

De 1,5 meter richtlijn heeft natuurlijk invloed op de maximale capaciteit van zalen. Waar eerder congressen van 150 tot 600 personen nog plenair konden plaatsvinden, wordt hier nu een nieuwe creativiteit gevraagd. Nog altijd zijn gezelschappen tot 450 personen mogelijk, maar in een andere opzet dan dat u van het klassieke plenaire programma gewend bent.

Heeft u bijvoorbeeld al gedacht het plenaire programma te herhalen en uw gasten in groepen dit gedeelte van uw programma te laten beleven? Of heeft u gedacht aan doorschakeling? Hier zal een deel van uw gasten het programma live volgen, terwijl het overige deel in andere zalen live meekijkt met de stream die wij voor u opzetten. En ook helemaal van deze tijd; een festival-programma!

Overweegt u hybride congressen, waarbij een deel van uw gasten daadwerkelijk aanwezig is op locatie, maar uw gasten ook thuis mee kijken met uw congres? Vraag ons vooral naar de mogelijkheden om met u mee te denken in een digitale toevoeging aan uw congres.

TIP: Onze Sales Manager denkt graag met u mee over de invulling van het programma en adviseert u graag over de actuele capaciteiten bij ReeHorst, rekening houdend met de geldende regelgeving.


©2021 ReeHorst Ede - Vergaderen, Slapen, en Congrescentrum - Disclaimer & Privacy Statement - Dolphiq Internet Ontwikkeling
De ReeHorst - vergaderen, slapen en genieten in Ede...